2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elszórta a Román Posta az Enescu Fesztivál CNN-nek címzett reklámjait

2007. március 09. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Máig sem érkezett meg az a gyorspostai küldemény Londonba, mely a George Enescu fesztivál szalagra rögzített reklámszpotjait tartalmazta. A küldeményt a Román Posta EMS nevű szolgáltatását igénybe véve adta fel a fesztivál szervezője, az Artexim impresszárió-iroda, a címzett a CNN londoni szerkesztősége volt. A megegyezés értelmében a nemzetközi hírcsatorna tévén és interneten reklámozza a fesztivált: az Artexim kénytelen volt újra elküldeni a filmeket, ezúttal egy másik gyorsposta-szolgáltatóval.

A Román Posta védekezése szerint a csomagot nem ők veszítették el, hanem az Air France repülőtársaság. Az Artexim – amely a kulturális minisztérium koncertszervező ügynöksége – közlése szerint amikor rákérdeztek a Postán, hogy pontosan mi történt a csomaggal, csak annyi közöltek: olyan belső, bizalmas információkról van szó, melyet nem közölhetnek a feladóval. Mihai Constantinescu közölte: Air France ide vagy oda, szerintük a Román Posta felelős az egészért, mert ők vállalták a csomag Londonba szállítását.

A Román Posta végül nyilvánosságra hozta, hogy információik szerint a reklámfilmeket tartalmazó doboz február 27-én a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren volt, ahonnan az Air France AF1089 számú járatával kellett volna Londonba jutnia.

"A Román Posta a repülőtársasággal kötött szerződése szerint a csomagnak még 27-én meg kellett volna érkeznie. Az Air France közlése szerint a filmeket március 1-én, egy másik járatra pakolták fel, azonban a brit Királyi Posta megerősítette, hogy a csomag mind a mai napig nem érkezett meg Londonba" – áll a Román Posta közleményében.

A kulturális minisztérium és az Artexim egy hónappal ezelőtt kötött megállapodást arról, hogy a szeptember 1-23. között zajló zenei fesztivált a CNN-en, a Mezzón, az Euronews-on és a Radio France International műsoraiban hirdetik. A elveszlődött csomag miatt a CNN európai, közel-keleti és ázsiai hálózatán csak több hetes késéssel indulhat a reklámkampány. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS