2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négymillió eurós veszteség: félbehagyja a Vészhelyzetet a TVR

2007. március 09. 18:26, utolsó frissítés: 18:26

Egyelőre félbehagyja a TVR, a Direct Target és a Castel Film produkciós iroda a romániai Vészhelyzet-sorozat második évadának forgatását. A 14 epizódra tervezett évadból jelenleg két rész készült el. A sorozat a közszolgálati televízió egyik nagyvállalkozása volt: az első évad leforgatásába körülbelül egymillió eurót fektettek.

"A közszolgálati tévé költségvetését más irányba kell jelenleg befektetni" – közölte a döntésről a tévé kommunikációs igazgatósága. Horia Romanescu, a TVR programigazgatóságának vezetője hozzátette, a köztévé és a két produkciós iroda mindezzel együtt a közeljövőben folytatni szándékszik a forgatást. Az első évadban olyan sztárszínészek szerepeltek, mint Victor Rebengiuc, a képivilágért az egyik legnevesebb romániai operatőr, Vivi Drăgan Vasile felelt.

Tudor Giurgiu, a köztévé főigazgatója vasárnap egy sajtóértekezleten arról beszélt, nincsenek pénzügyi gondjai a TVR-nek, de nagy költségvetési szigor következik az intézményben. A tv gazdasági igazgatóját ennek kapcsán szerdán meghallgatta a szenátus kulturális bizottsága. Cipriana Voicu ott elmondta: a köztévé vesztesége 13 millió lejre rúg, ez 3,98 millió eurónak felel meg. Emiatt a köztévé 10 millió lejes hitelt vett fel. (newsin/cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS