2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu vezeti az EP-halasztó kormányülést

2007. március 11. 15:13, utolsó frissítés: 2007. március 12. 12:49

Az alkotmány biztosította jogaival élve Băsescu államfő akarja vezetni azt a hétfői, rendkívüli kormányülést, melyen Tăriceanu kormányfő bejelentése szerint az europarlamenti választások elhalasztását fogja javasolni. A miniszterelnök szombaton gyakorlatilag megzsarolta a kormány demokrata párti (PD) tagjait, közölve: dönteniük kell arról, hogy vagy a kormányfői javaslatot támogatják, vagy távoznak a hatalomból.

A demokrata kritikák szerint nem sok érv támasztja alá a május 13-ra kitűzött választások elhalasztását. A PD arra figyelmeztet: a kormányfőnek egyedül kell viselnie a felelősséget a döntésért, tekintve, hogy a PD nem halasztás-párti. Az RMDSZ vezetői is amellett érvelnek, hogy maradjon az eredeti menetrend.

Az ellenzék támogatja a halasztást: a Konzervatív Párt (PC) főtitkár-helyettese, Codrin Ştefănescu arra számít, hogy ezáltal a PD ellenzékbe kényszerül, mivelhogy ez a párt "felelős a politikai válságért". A PSD nyilatkozatai is arra utalnak, hogy a párt abban reménykedik, hogy a PD-t helyettesítve, ellenzékből kormányra kerülhet. A Nagy-Románia Párt is helyesli a halasztást. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS