2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu miniszterelnökként odázta el az EP-választásokat

2007. március 12. 16:23, utolsó frissítés: 17:14

Leghamarabb szeptemberben szervezhetik meg az európai parlamenti választásokat – nyilatkozta a Transindexnek Csibi Magor, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik, befutó helyen levő EP-képviselő jelöltje. Mint hangsúlyozta, a liberális pártnak nem volt prioritása a választások elhalasztása. „Sőt, mi azzal is tisztában vagyunk, hogy ez számunkra nem egy előnyös mozdulat” – árulta el Csibi, hozzátéve, a választásokat Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő halasztotta el, „csakis az ország és választók érdekeit tartva szem előtt”.

„Nekünk túl kellett lépnünk önön pártérdekeinken, és támogatnunk kellett a miniszterelnököt” – hangoztatta az EP-képviselőjelölt. Mintegy indoklásként pedig hozzáfűzte: Traian Băsescu államfő soha nem mondta ki azt, hogy lemond az egyéni választókerületes szavazásról szóló referendumról, csakis azt jelentette ki, hogy elhalasztja, amíg úgy ítéli meg, a parlament foglalkozik a témával. „Így bármikor előállhatott volna a témával a listák letétele után is” – véli a fiatal politikus.

„Személyes síkon viszont nem érint a kérdés. A párt véglegesítette a jelöltlistát, bejutó helyen vagyok. Így időm marad egy hosszabb kampányra, s egy jobban kidolgozott programra. A jövőbeni aktivitásom is jobb lehet, mint amilyen egy májusi választás esetén lett volna” – összegezett Csibi Magor. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS