2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Havi 500 eurót fizetnek pártjuknak a PSD és a PRM EP-képviselői

2007. március 19. 14:37, utolsó frissítés: 14:37

A PSD és a PRM Európai paralmenti képviselői havi 500 eurós hozzájárulást fizetnek pártjuk kasszájába – számol be a Cotidianul. A PSD volt az első párt, amely felfigyelt arra, hogy az EP-képviselők havi minimális nettó bére 3680 euró. Mivel a párt nyakig van adósságban, Mircea Geoană bevezette az uniós pártképviselők számára az 500 eurós hozzájárulást. A képviselők az összegért cserében egy nyugtát kapnak, amelyen ez áll: a hozzájárulás ellenértéke.

A Cotidianul úgy tudja, a pártelnök eredetileg 1000 eurós „euróadót” akart bevezetni, de mivel a PSD-sek panaszkodni kezdtek arra, hogy Brüsszelben milyen drága a megélhetés, meggondolta magát. Ennek ellenére Geoană nem ismeri el hivatalosan a kötelező hozzájárulást, a lapnak azt nyilatkozta, nem tud róla. A párt főtitkára, Titus Corlăţean ezzel szemben elmondta: a párt vezetőségének hivatalos döntéséről van szó, amely a román parlament tagjaira és az europarlamenterekre egyaránt vonatkozik. A szociáldemokrata választopttak kötelesek a honatyai fizetéseik 10%-át befizetni a pártnak – ez körülbelül havi 100 eurót jelent.

A PSD-ben bevezetett rendszert Vadim Tudor is átvette, így a PRM öt európai képviselője is havi 500-500 eurót fizte be pártjának. A különbség csak annyi, hogy ők adomány formájában fizetik a havi sarcot. A PNL képviselői számára nincs előre mgeszabott keret, ők saját belátásuk szerint segítiuk pártjukat, míg a PC és az RMDSZ képviselői nem tesznek be a pártkasszába európai fizetésükből – írja a Cotidianul.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS