2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olteanu: Băsescu miatt esett kútba a kisebbségi törvény

2007. március 19. 14:46, utolsó frissítés: 14:46

A kormánykoalíció egyik problémája az, hogy a parlament nem fogadta el a kisebbségi törvényt, és ebben “fontos szerepe” van Traian Băsescu államfőnek – nyilatkozta Bogdan Olteanu, a képviselőház liberális elnöke vasárnnap a Pro Tv Pro Vest című műsorában.

"Az RMDSZ legitim frusztrációt él át, mivel a kisebbségi törvény kapcsán tett ígéreteket nem tartják be a koalícióban, és ebben Băsescu elnök szerepe elég fontos. Băsescu elnök nyíltan kijelentette, hogy nem ért egyet a törvénytervezettel, bár az a demokrata miniszterek által is felvállalt kormány-projekt. Most a PD nem támogatja a projektet a parlamentben, és nem is vesz részt a vitákon a bizottságokban" – magyarázta Olteanu.

Hangsúlyozta: ő támogatja a törvénytervezetet, figyelembe véve a többi 17, hivatalosan bejegyzett nemzeti kisebbség alapvető jogait is. A törvény az alapfokon véleményezésre megkeresett három képviselőházi bizottságnál akadt el: a jogi, emberi jogi és oktatási bizottságo képviselőinek ugyanis közel egy év alatt alig néhány cikkelyt sikerült elfogadniuk. (nyugati jelen/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS