2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: "zsarolásszagú" az államelnöki hivatal állásfoglalása Nagy Zsoltról

2007. március 20. 10:15, utolsó frissítés: 10:46

Zsarolás szagúnak érzi Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök azt, hogy az államelnöki hivatal kétértelmű állásfoglalást tett közzé Nagy Zsolt, informatikai és távközlési miniszter esetleges bűnösségével kapcsolatban, s ezáltal vált bizonytalanná a tárcavezető helyzete.

Tăriceanu kijelentette: természetellenes a miniszter "bizonytalan" helyzete, ami azért alakult ki, mert a miniszterek felelősségét vizsgáló, az államelnöki hivatal keretében működő vizsgálóbizottság nem adott világos választ. Ez pedig a kormányfő szerint azt sejteti, "zsarolásszagú" az ügy.

Băsescu hivatala hétfőn küldte el azt az átiratot az igazságügyi minisztériumnak, melynek alapján a főügyészség folytathatja a Nagy Zsolt elleni nyomozást. Monica Macovei miniszter még aznap továbbította a dokumentumot az ügyészségnek.

Emlékeztetett arra is, hogy az elnöki hivatal közleménye nem mondja ki egyértelműen, elkezdhetik-e vagy sem az ügyészek a miniszter elleni büntetőjogi vizsgálatot. Tăriceanu azt is kifogásolta, hogy az elnöki hivatal csak három és fél hónap múlva fogalmazta meg álláspontját a miniszter helyzetével kapcsolatban.

"Nem érthetünk egyet az ilyen eljárással. Ha a bizottság már hamarabb megfogalmazta álláspontját - mint ahogy korábban ez már előfordult - nyilvánosságra kellett volna hozni, Traian Băsescu államfőnek pedig azonnal döntenie kellett volna a miniszter sorsáról. Băsescunak nem kellett volna ennyi időt várnia, hogy szabad teret adjon azoknak a spekulációknak, miszerint zsaroláshoz folyamodhat a miniszterek dossziéinak segítségével" - hangoztatta Tăriceanu. (mediafax/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS