2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ-szel is egyeztetett Băsescu

2007. március 20. 16:28, utolsó frissítés: 16:33

A Traian Băsescu által kezdeményezett egyeztetésen Verestóy Attila, Márton Árpád, Frunda György, Kelemen Hunor és Puskás Bálint is résztvett az RMDSZ küldöttségében, amelyet Markó Béla vezetett.

Márton Árpád, a szövetség képviselőházi frakciójának vezetője beszámolt a Transindexnek: az RMDSZ tagadhatatlan tényként kezeli, hogy nincs meg a parlamenti többség, erre a helyzetre pedig két megoldást lát: egy új többség kialakítását vagy előrehozott választásokat. Az RMDSZ minden párbeszédre nyitott, kivéve a PRM-t, és ezt az államelnökkel is közöltük – mondta Márton. Az RMDSZ megismételte a választási rendszerrel kapcsolatos, korábban már ismertetett álláspontját az államfőnek.

A Nagy Zsolt elleni eljárás kapcsán az RMDSZ küldöttsége sérelmezte, hogy bizonyos személyek politikai eszközként használják a bűnvádi eljárásokat és hasonló módszereket politikai ellenfeleikkel szemben. Traian Băsescu kifejtette: részéről nem áll fenn a dossziéhadjárat szándéka, és reméli, hogy Markó Béla nem rá gondolt, amikor ezekről a „bizonyos személyekről” beszélt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS