2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Geoană: a válságot a D.A. Szövetség feloszlatásával lehet megszüntetni

2007. március 20. 17:44, utolsó frissítés: 17:44

A jelenlegi politikai válság fő okai az államfő és a miniszterelnök közti politikai bosszúhadjárat és a PNL és a PD közti irracionális gyűlölet – nyilatkozta a PSD elnöke, Mircea Geoană a Traian Băsescuval folytatott egyeztetés után.

A szociáldemokraták elnöke szerint az államfő semmilyen megoldási javaslattal nem állt elő, a PSD javaslata pedig a PNL-PD szövetség megsemmisítése, mivel ez az instabilitás fő oka és a biztosíték a háborúskodás folytatására.

Elmondtam az elnöknek, hogy komoly szerepe és bűnrésze van ennek a helyzetnek a kialakulásában, és fel kell vállalnia a D.A. Szövetség politikai kudarcát és a politikai szerepet vállaló, a szabályokat gyakran semmibe vevő elnöki modell kudarcát is – nyilatkozta Geoană.

A pártelnök szerint kötelezően tisztázni kell az államfő és a miniszterelnök kölcsönös korrupciós vádjait, és egy új külügyminiszter kjinevezésére is égető szükség van. “Mi eleget tettünk alkotmányos kötelezettségünknek azzal, hogy megjelentünk az egyeztetésen. Hamarosan az is kiderül, hogy ez a tárgyalássorozat csak az elnöki imidzs javítását szolgálta, vagy őszintén megpróbál változtatni magatartásán – összegzett A PSD elnöke. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS