2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mondjon le – ez a konzervatívok megoldási javaslata Băsescunak

2007. március 20. 20:21, utolsó frissítés: 20:21

Mindössze 15 percig tartózkodott ma este az elnöki hivatalban a Konzervatív Párt (PC) küldöttsége. Dan Voiculescu pártelnök beszámolója szerint az egyeztetés azért volt ilyen rövid, mert közölték az államfővel: mondjon le, mert ez az egyetlen kiút a jelenlegi politikai válságból.

"Az elnök úr azt kérdezte, szerintünk mi a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás a normalitás helyreállítására" – magyarázta a találkozó után Voiculescu, határozottan tagadva, hogy államfői ambíciói lennének. A PC elnöke azt is közölte, az "államfői méltóság iránti tiszteletből" nem adtak határidőt Băsescunak a lemondásra, aki különben lejegyezetelte a pártküldöttség által mondottakat.

A PC az alkotmény 97. szakaszára hivatkozott, mely szerint az elnöki hivatal lemondás, a hivatali teendők ellátására való teljes képtelenség vagy elhalálozás esetén marad szabadon. A párt viszont nem emlegeti ugyanazon paragrafus második bekezdését, mely szerint ilyen esetben a kormánynak három hónapon belül rendkívüli elnökválasztást kell kiírnia. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS