2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: Macovei csak látszatmunkát végez, le kéne váltani

2007. március 20. 20:51, utolsó frissítés: 20:52

Új vezetőre van szüksége az igazságügyi minisztériumnak, ugyanis igen kétséges az, hogy Monica Macovei a jövőben véghez tudna vinni az igazságszolgáltatás mélyreható reformját – ez Markó Béla álláspontja, melyet az államelnökkel történt konzultáció után, újságírói kérdésre fejtett ki. Az RMDSZ elnöke a következőkkel indokol: "Az eddigi intézkedések felületesek, csak látszatát keltik a reformnak".

Mikor arról kérdezték, Macovei-nek Vasile Blaga belügyminiszterrel együtt kéne-e lemondania, az RMDSZ elnöke pontosított. Véleménye szerint "Blaga miniszter jól teljesített a kormányban, de Macoivei miniszterről nem ez a véleményem".

A liberális-demokrata ellentét és a Konzervatív Párt kiválása után Markó rang szerint a második ember a kormányban: ő maradt Tăriceanu miniszterelnök egyetlen helyettese. Macovei és az RMDSZ viszonya a vagyonellenőrzési, illetve a kisebbségi törvény körül kipattant viták miatt már két éve rossz.

Az RMDSZ elnöke különben arról is beszámolt, hogy a Cotroceni-palotában szervezett egyeztetésen nem tárgyaltak az egyéni választókörzetes választási rendszerről, ugyanis az RMDSZ szerint jelen pillanatban ez csupán másodlagos kérdés. Ezzel szemben az RMDSZ nehezményezte a decentralizáció késlekedését és az igazságszolgáltatás reformja körül tapasztalható gondokat.

Az elnöki találkán az RMDSZ küldöttsége felhívta az államelnök figyelmét az 1990-es marosvásárhelyi márciusi események évfordulójára is, emlékeztetve arra, hogy tizenhét évvel ezelőtt többszáz ember megsebesült, többen életüket vesztették a magyarellenes konfliktus során. (newsin, rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS