2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gazeta-ügy: hét órán át hallgatták ki Pászkányt

2007. március 21. 11:24, utolsó frissítés: 15:27

Hét órán át hallgatták ki tegnap a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Ellenes Igazgatóság (DIICOT) ügyészei a Gazeta-ügyben zsarolásra való felbujtással, és bűncsoport támogatásával vádolt kolozsvári üzletembert, Pászkány Árpád Zoltánt. A CFR 1907 csapat tulajdonosa ügyvédjével együtt reggel 10 órakor önként jelentkezett a kihallgatásra, amelynek végén az ügyészek úgy döntöttek, hogy Pászkány – többek között – egy hónapig nem hagyhatja el a várost.

A kihallgatás után Pászkány úgy nyilatkozott: továbbra is csak gyanúsított, nem pedig vádlott. Hozzátette: nem az ellene szóló bizonyítékok miatt rendelték el ellene a városelhagyási tilalmat, hanem azért, mert nem jelent meg legelőször, amikor ki akarták hallgatni.

Az üzletember azt is elmondta, hogy az ügyészek bizonyítékai meglehetősen halványak, nem igazolják a vádakat. Mircea Hrudei DIICOT-ügyész szerint azonban a városelhagyási tilalmat azért is szabták ki, mert a nyomozók szempontjából vannak olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy Pászkány elkövette azokat a cselekedeteket, amelyekkel vádolják.

Azon túl, hogy nem hagyhatja el az országot, Pászkány nem hordhat fegyvert, és nem beszélhet az ügy vádlottjaival és a tanúkkal sem.


Az üzletember nem panaszkodott

az ügyészek vele szemben tanúsított viselkedésére, és azt is elmondta, hogy még bizonyos iratokat kértek tőle, amelyeket utólag juttat el hozzájuk. Pászkány ugyanakkor, bevallása szerint, nem mutatta be azokat az hangfelvételeket, amelyekről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt, és amelyek Marius Nicoară megyei tanácselnökkel folytatott egyes beszélgetéseit rögzítették.

Mint ismeretes, Pászkányt először február 21-ére hívták kihallgatásra, de mivel akkor külföldön tartózkodott, nem jelenhetett meg. Elmondása szerint írásban kérte a kihallgatás elhalasztását, ennek ellenére nem sokkal később


a DIICOT álarcosai tűvé tették érte a Gépész utcai CFR-stadiont.


Romániába való visszatérésekor aztán megegyezett az ügyészekkel egy új időpontban, ezért nem jöttek érte hétfői sajtótájékoztatóján, amelyet labdarúgó klubjának konferenciatermében tartott meg, és amelyen további vádakkal illette Marius Nicoarăt, a Megyei Tanács elnökét.

Nicoară különben hétfőn, nem sokkal Pászkánynak a sajtósokkal tartott beszélgetése után maga is sajtótájékoztatót tartott, amelyen cáfolta Pászkány vádjait, egyben értetlenségét fejezve ki az üzletember ellene szóló cselekedetei iránt, mivel – elmondása szerint – nagyon sokat segített annak.

Nicoară azt is hozzátette, hogy fel fogja hívni Pászkányt a kettejük közötti nézeteltérések tisztázása végett. Pászkány erre vonatkozóan tegnap délután cinikusan megjegyezte, hogy most már nem hívhatja fel, hiszen már nincs telefonja, majd hozzáfűzte: a nyomozás ezen szakaszában nem lenne helyénvaló találkozniuk. Végezetül azt tanácsolta Nicoarănak, hogy ne legyen állhatatos e témában, mert ostobán mutat. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS