2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sajtó megtalálta Blaga és Macovei utódját

2007. március 21. 12:53, utolsó frissítés: 12:54

A Cotidianul és Jurnalul Naţional napilap egyaránt taglalja ma, ki lehetne az igazságügyi, illetve belügyminiszter, amennyiben Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő menesztené Monica Macoveit és Vasile Blagát.

Az igazságügyi tárca élén mindkét lap első opcióként Tudor Chiuariut képzeli el, aki jelen pillanatban a csalásellenes ügyosztály vezetője. Az újságírók úgy látják, Tăriceanu választása ugyan Chiuariura esne, a parlamenten nem menne át a nevezés, mivel a honatyák bizonyára úgy ítélnék meg, nem rendelkezik elég tapasztalattal a tisztség betöltéséhez.

Jó eséllyel indul az igazságügyi miniszterségért Cristian Iordănescu, a bukaresti ügyvédi kamara elnöke is, de nem kizárható az sem, hogy a széket Norica Nicolai liberális szenátor fogja örökölni – vélik a bukaresti sajtósok.

A közigazgatási és belügyminiszteri tisztség a Cotidianul szerint Victor Paul Dobreé lehetne, aki jelenleg a tárca egyik államtitkára. Előfordulhat ugyanakkor, hogy Radu Stroe, a kormány főtitkára örökli majd Blaga székét. (cotidianul, jurnalul naţional, realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS