2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boagiu elleni bűnvádi eljárás indítását kéri a Voiculescu-bizottság

2007. március 21. 14:40, utolsó frissítés: 15:50

A Traian Băsescu tevékenységét vizsgáló testület bűnvádi eljárás indítását kéri Anca Boagiu demokrata párti miniszter ellen. Florin Iordache, a bizottság szociáldemokrata tagja azzal indokolta a testület ebbéli döntését, hogy az európai integrációs ügyekért felelős tárcavezető nem jelent meg a bizottsági meghallgatáson, és nem is indokolta meg hiányzását.

Boagiu elutasítja a vádakat és rágalmazással vádolja a Voiculescu-bizottságot. Azonban a miniszteri felelősségre vonatkozó törvény igen szigorú: ha egy tárcavezető elutasítja a parlament felkérését, és nem tájékoztatja honatyákat, valamint nem bocsátja rendelkezésükre a kért dokumentumokat, 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Egyébként nem Boagiu az egyetlen demokrata párti politikus, aki nem jelent meg a bizottsági meghallgatáson: sem Elena Udrea, sem Gheorghe Dobre volt szállítási miniszter nem tisztelte meg jelenlétével a testületet. Radu Berceanu jelenlegi szállítási tárcavezető volt az egyetlen demokrata, aki eleget tett a meghívásnak. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS