2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Roncsautókat összesen 14,7 millió euróért lehet elpasszolni

2007. március 23. 17:59, utolsó frissítés: 18:04

Hivatalosan "az autópark megújítását elősegítő program" néven fut a környezetvédelmi minisztériumnak az az akciója, amit a média csak roncsautó-projektként emleget. A tárca közlése szerint idén összesen 14,7 millió eurónak megfelelő összeget szánnak arra, hogy a lerobbant járgányok tulajdonosai állami közreműködéssel vásároljanak új autót. A most előirányzott 49,5 millió új lejből 16 ezer 500 polgár kaphat háromezer lejes támogatást.

Hogy a nagy érdeklődés közepette zajló program pénzkerete ne merüljön ki egyből, a roncsautósok három időszakban igényelhetik a támogatást: az első augusztus 31-én jár le.

Első lépésként az autó tulajdonosának fel kell iratkoznia egy államilag elismert autókereskedő vállalat listájára, majd roncstelepre kell szállítani a 12 évesnél régebbi gyártású autót, majd az ott kapott igazolás birtokában kiiratni a forgalomból. Az új autó vásárlására megítélt kedvezményt csak ezután lehet igénybe venni. Az elismert kereskedések listája a környezetvédelmi alap honlapján lesz elérhető. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS