2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tíz megyét sújtott az árvíz, vasárnaptól enyhül az idő

2007. március 24. 14:28, utolsó frissítés: 21:20

Az elmúlt 24 órában tíz megyét sújtott az árvíz, a legnagyobb árhullámra délután számítanak Ialomiţa megyében, Coşereni és Adâncata települések között ̶ tudósít a Realitatea tévéadó.

A legmagasabb fokú, vörös színnel jelölt, négy megyében (Brassó, Kovászna, Prahova és Buzău) bevezetett árvízvédelmi készültséget ugyanakkor felváltotta a narancssárga: a hidrológusok szerint az idő enyhült, a folyók vízszintje a veszélyesnek nevezett értékek alá süllyedt. A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is esőzésekre kell számítani; vasárnaptól az idő újra felmelegszik, és két hét múlva a csapadékos időjárást a napsütéses váltja fel.

A Hotnews hírportál arról ad hírt, Krassó-Szörény megyében több tíz gazdaságot öntött el a víz. Herkulesfürdőről 15 személyt ki kellett telepíteni. Vrancea megyében hat települést, a Kovászna megyei Szitabodza községben 150 személyt szigetelt el az árvíz. A 10-es országút több szakaszon is víz alá került. Bákó megyében a Tatros három hidat sodort el Agăş községben, 120 családot pedig elszigetelt a település többi részétől. Beszterce-Naszódban 19 település áram nélkül maradt.

Hargita megyében a havazás okoz közlekedési gondokat: helyenként a hóréteg eléri a 40 centimétert is. Gyergyószentmiklós és Szováta között roppant veszélyes a közlekedés; a Suceava megyei Mestecăniş-hágón lezárták az utat.

Szombat délután Vâlcea és Argeş megyében is komoly károkat okozott az ár. Voineasa, Brezoi, Corbi és Băbana településeken több tíz hektárt öntött el a víz. (hotnews, realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS