2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb vádaskodás az eredménye a PNL-PD válságtanácskozásnak

2007. március 26. 12:20, utolsó frissítés: 12:20

Mindenképp gyors döntést követeltek a ma reggeli PNL-PD pártszövetségi egyeztetésen a demokraták. Akár megőrzi a helyét a PD az átalakított kormányban, akár nem – és kisebbségi kabinet alakul – de mindenképp rövid időn belül kell meghozni a döntést, mert a kormány "csak félgőzzel üzemel", nyilatkozták a tanácskozás után a PD politikusai.

A tanácskozás semmilyen konkrét eredménnyel nem járt: nyilvánvalóvá vált, hogy a Demokrata Párt a liberálisokra akarja hárítani a döntés felelősségét. A PNL azt kérte a demokratáktól, vonják meg a bizalmukat a Tăriceanuval szembenálló három miniszterüktől, Vasile Blagától, Monica Macoveitől és Radu Berceanutól.

A PD tárgyalói válaszul azt közölték, személyi döntéseket nem hoznak: a liberálisoknak kell eldönteniük, akarnak-e együttkormányozni a Demokrata Párttal mint egésszel, vagy sem. Mind a két alakulat összehívta a saját székházába a párt állandó tanácsát, hogy a tágabb vezetőség vitassa meg, mi lesz a következő lépés a kútba esett egyeztetés után.

Crin Antonescu, a PNL alelnöke nyilatkozatában kijelentette: "a PD gyógyíthatatlan… mindent elkövettünk azért, hogy becsületes partnerekre találjunk". A politikus azzal vádolta Radu Berceanu közlekedési minisztert, hogy a múlt héten azzal az előre megfontolt szándékkal támadta hevesen a miniszterelnököt, hogy szakításra kényszerítse a Liberális Pártot. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS