2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leütötte a magas labdát kettős állampolgárság kérdésben Gyurcsány

2007. március 26. 12:43, utolsó frissítés: 12:43

"Nemzeti politikát nem lehet a pillanatnyi hangulatokra és a pillanatnyi népszerűségre alapozni" – nyilatkozta az újrafelmelegített kettős állampolgárság témáról Gyurcsány Ferenc az MSZP választmánya előtt szombaton. A Fidesz úgy nyilatkozott, nem tartja jó eszköznek a kettős állampolgárság megteremtéséhez a Magyarok Világszövetségének erről szóló újabb népszavazási kezdeményezését.

A miniszterelnök az új kezdeményezésről szóló híreket a Fidesz megkritizálására használta fel. Mint mondta: "milyen érdekes, hogy mára azok, akik kígyót-békát kiabáltak és az egész magyar baloldalt kiátkozták a nemzeti közösségből", két évvel ezelőtt azért, mert a szocialisták a népszavazást nem tartották alkalmas eszköznek a magyarság újraegyesítéséhez, azok most azt mondják az újabb népszavazási kezdeményezésnél, hogy "nem időszerű a kérdés".

Véleménye szerint az elmúlt két évben semmi váratlan nem történt, pontosan lehetett tudni, hogy Románia csatlakozni fog az Európai Unióhoz."Olyan alapon nem lehet sikeres politikát csinálni, hogy mindig azt mondják, amiről éppen azt gondolják, hogy hoz kettő szavazatot" – hangoztatta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS