2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: gyakorlatilag haldoklik a PNL-PD pártszövetség

2007. március 26. 13:33, utolsó frissítés: 14:08

Gyakorlatilag haldoklik a PNL-PD pártszövetség, ennek vagyunk tanúi – így fogalmazott a PNL állandó tanácsi üléséről távozó kormányfő a pártszékház lépcsőjén. Tăriceanu rövid nyilatkozata szerint a két párt Igazság és Igazságosság (DA) nevű szövetségének kimúlását a demokraták készítették elő, mégpedig "gondosan megfontolva".

"Egyetlen dolgot lehet még csinálni, a parlament elé állni egy stabil kormánnyal", vonta le a következtetést Tăriceanu, de nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy vajon ebben benne lesz a PD vagy sem. A kormányfő nem nyilatkozott arról sem, hogy pontosan mikor szándékszik bizalmi szavazást kérni maga ellen.

A kimúlás felé vezető első lépés Tăriceanu szerint az volt, mikor a demokraták bejelentették: nem hajlandók közös listán indulni az europarlamenti választásokon. A kormányfő újságírói kérdésekre nem válaszolt, mondván, "nagyon komolyan el kell gondolkoznia" azon, miként nézzen ki az új kormány. "A parlament fontos szerepet fog játszani a döntésben", tette hozzá. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS