2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: karácsonyig haza kell hívni az iraki csapatokat

2007. március 26. 13:59, utolsó frissítés: 13:59

Egy hete tölti be ideiglenesen a külügyminiszteri tisztséget is Tăriceanu kormányfő, aki egy mai nyilatkozatában kijelentette: ami rajta múlik, ő mindent elkövet azért, hogy hívják haza Irakból a 850 fős román kontingenst. A Liberális Párt már egyszer, egy évvel ezelőtt felvetette a kérdést anélkül, hogy a kormánypártok erről egymással egyeztettek volna a nemzetbiztonsági kabinetben (CSAT).

A liberálisok akkori bejelentését Băsescu államfő a "nemzeti érdekek elleni otromba támadásnak" minősítette. A csapatok hazahívása a PNL és a PD ma délelőtti válságtanácskozásán is téma volt – a demokraták azzal távoztak az ülésről, hogy erről egy hét múlva adnak választ.

A tanácskozáson szóba került a társadalombiztosítási járulékok arányának csökkentése is: ezt a Demokrata Párt "feltétlenül" támogatja, akárcsak a kormány azon döntését is, hogy érvényben tartja az autóregisztrációs adót annak ellenére, hogy az Európai Bizottság lépéseket helyezett kilátásba emiatt az ország ellen. Az EB szerint az ilyen adófajták korlátozzák a szabadkereskedelmet. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS