2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felhatalmazást kapott a Demokrata Párt kizárására a kormányfő

2007. március 26. 15:09, utolsó frissítés: 15:30

Míg Tăriceanu elkerülte a válaszadást a kényes kérdésekre, Crin Antonescu közölte, a kormányfő szabad kezet kapott a PD elleni fellépésre.

"Új parlamenti többség kialakítására" kapott felhatalmazást a kormányfő a PNL állandó tanácsi (BPC) ülésén, illetve arra is, hogy a PD kizárásával alakítsa át kabinetjét – nyilatkozta a Liberális Párt elnöke, Crin Antonescu. A kormányfő korábban csak arról beszélt, hogy gyakorlatilag a PNL-PD szövetség halott, de arról nem volt hajlandó, hogy pártja pontosan mivel bízta meg őt.

Antonescu szavai szerint "a helyzet meglehetősen világos, tekintve, hogy a liberálisoknak semmiféle megállapodásra nem sikerült jutniuk a demokratákkal". Az alelnök viszont nem pontosította, hogy a PSD kívülről fogja-e támogatni a liberális kormányt, vagy egyenesen belép a kormánykoalícióba, a PD helyettesítendő.

Antonescu a párt keményvonalas politikusai közé tartozik: a ma reggeli koalíciós válságtanácskozás után folyamatosan olyan szellemben nyilatkozik, amiből az derül ki, a liberálisok már nem tekintik szövetségesüknek a PD-t. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS