2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kisvárosok vízellátására indul 340 millió eurós program

2007. március 27. 11:21, utolsó frissítés: 11:21

Az ötvenezernél kisebb lélekszámú városok eddig nem jutottak hozzá a SAPARD- és az ISPA- alapokhoz. Ezért a területrendezési és középítkezési minisztérium legkésőbb idén nyáron elindítja az Európai Tanács Fejlesztési Bankja által finanszírozott programot, melynek célja uniós minőségű ivóvíz-szolgáltatást létrehozni a kisvárosokban, illetve a szennyvizet is megfelelően kezelni.

A kis- és közepes nagyságú városok vízellátását, illetve a jelenlegi infrastruktúra rehabilitálását elősegítő program 340 millió euró értékű beruházás 2010-ig – jelentette ki Borbély László területrendezési és középítkezési miniszter hétfőn, a Romániai Városok Föderációjának bukaresti közgyűlésén. A kisvárosok vízellátását biztosító program tíz megyében indul, köztük Bihar, Beszterce, Maros és Hargita megyében is.

A legutóbbi kormányülésen kormányhatározattal jóváhagyták a minisztérium tervét a hátrányos helyzetű vidékek tömbház-rehabilitációjára. A cél a gyárak, bányák bezárása után magas munkanélküliséggel küzdő, hátrányos helyzetű vidékek felzárkóztatása. A tömbházak hőszigetelési programja jelenleg több mint 1700 épületre terjed ki, hatvan ingatlan esetében már kész a műszaki felmérés. "Az év második felében beindul az úszómedence-program is" – számolt be a tárca terveiről Borbély László. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS