2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Perli a kormányt egy galaci varrónő az EP-választás elhalasztása okán

2007. március 27. 17:29, utolsó frissítés: 17:36

Beperelte a kormányt egy galaci illetőségű varrónő az EP-választások elhalasztása miatt – a kormány most a peres eljárás áthelyezését kérte a galaci táblabíróságtól.

Manuela Golimba azért jelentette fel a kormányt, mert véleménye szerint a halasztással megsértették a szabad választáshoz fűződő állampolgári jogait, továbbá azzal érvelt, hogy "másképp alakult volna az élete", ha a voksolást az eredeti időpontban bonyolítják le. Manuela Golimba március 16-án fordult a bírósághoz, egy nappal az EP-jelöltlisták leadása után. A per áthelyezéséről a Legfelsőbb Bíróság dönt május 4-én.

Az ügy politikai kontextusához tartozik, hogy a felperes jogi képviselője az a Mihai Boldea, aki ügyvédként egyben a Demokrata Párt (PD) Galac városi szervezetének szóvivője. Az ügyvéd szerint a perirat arra alapozódik, hogy a választás elhalasztásáról döntő kormányhatározatot nem ellenjegyezték azok a – különben demokrata párti – miniszterek, akiknek kötelességük lenne végrehajtani azt. A másik jogi érv az, hogy a választásokkal kapcsolatos előírásokat nem lehet sürgősségi kormányrendelettel módosítani. (info pro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS