2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két tárca jutna az RMDSZ-nek – Frunda és Borbély a befutó?

2007. március 28. 14:08, utolsó frissítés: 16:55

Meg nem erősített sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír a Magyar Távirati Iroda bukaresti tudósítója, hogy az RMDSZ egy új, tizennégy minisztériumra kurtított kormányban az igazságügyi és a regionális fejlesztési tárcát kaphatná meg (az esélyesek között szerepel Frunda György és Borbély László), Markó Béla elnök kormányfő-helyettesi posztján maradna.

Más lapinformációk szerint a magyar párt még két tárcát kaphatna meg: a mezőgazdaságit és a közlekedésügyit. Az RMDSZ hivatalos kommunikációjában az az üzenet dominál, hogy az érdekvédelmi szervezet most sem örül és korábban sem örült a koalíciós partnerei ellentéteinek, mert azok "egyáltalán nem használtak a romániai magyarság ügyének".

A belpolitikai válságról cikkezve a bukaresti sajtó egy része már "Băsescu végnapjairól" beszél, emlékeztetve arra, hogy a képviselőház nemrég megszavazta az államfő leváltását megkönnyítő törvénymódosítást, az alkotmánybíróság törvényesnek ítélte az államfő szemére vetett alkotmánysértéseket kivizsgáló bizottság létrehozását. Az újságcikkek viszont arra is kitérnek, hogy az államfő tapasztalt, "ravasz róka", aki bármikor képes túljárni ellenfelei eszén.

Tăriceanu kormányfő viszont az utóbbi időszakban meglepő módon átvette Băsescu gyors, váratlanul lecsapni kész, határozott harcmodorát. A korábbi szelíd "úriember" arculatát amerikai választási tanácsadók gyúrták át néhány hónap alatt. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS