2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gál, Tabajdi, Szent-Iványi: "Koncepciós eljárás folyik Nagy Zsolt ellen"

2007. március 28. 20:24, utolsó frissítés: 21:55

Három magyar EP-képviselő közös közleményben hozta nyilvánosságra, hogy aggódnak a "Nagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter ellen hónapok óta tartó eljárás miatt". Tabajdi Csaba az MSZP, Gál Kinga a Fidesz és Szent-Iványi István az SZDSZ színeiben lett tagja az Európai Parlamentnek; előbbi a Kisebbségügyi Intergroup elnöke, két kollégája a csoport alelnöki tisztségeit tölti be.

"A jelenleg koncepciósnak tűnő eljárás csak politikai célokat szolgálhat, hogy lejárassa az RMDSZ-es politikust és magát az RMDSZ-t" – áll a közös közleményben. A három képviselő szerint "fontos elkerülni, hogy politikai érdekek vezéreljék az igazságszolgáltatást, amely komoly aggodalmat vetne fel a román jogállamiságot illetően.

Mindenkinek, így az RMDSZ-es politikusnak is joga van a tisztességes eljáráshoz, és mindaddig, amíg az igazságszolgáltatás az ellenkezőjét be nem bizonyítja, az ártatlanság vélelméhez. Bízunk abban, hogy az igazságszolgáltatás korrekt eljárást folytat majd, és tisztázza a képtelen vádak alól a minisztert" – zárul a közös nyilatkozat, szinte szó szerint megismételve Nagy Zsolt saját védelmében elmondott szavait, illetve az RMDSZ vezető politikusainak az ügyben hangoztatott véleményét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS