2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kül- és belföldön bejegyzett autóra egységes lesz az útadó

2007. március 28. 20:38, utolsó frissítés: 20:38

Végszavazást tartott az újdíj-törvény módosításáról a képviselőház kedden. A Frunda György által kezdeményezett módosító indítvány élénk vitát váltott ki a parlament két házának illetékes szakbizottságaiban. Az új jogszabály már nem tesz megkülönböztetést az itthon, illetve külföldön beiratott járművek között, a díjfizetés egységesen vonatkozik minden forgalomba beírt járműre.

A díj befizetését igazoló öntapadós ezután már három hónapra is kiváltható, érvényességi időtartama 7 nap, 30 nap, 3, 6 illetve 12 hónap lehet Antal István, az ipari szakbizottság alelnökének javaslata nyomán.

A haszongépjárművek továbbra is díjkötelesek, ha forgalomba beírt járművekről van szó. Viszont azok a mezőgazdasági hasznongépjárművek, melyeket a helyi tanácsoknál regisztráltak, nem díjkötelesek, mert amúgy sem használhatók közúti forgalomban. A jogszabály továbbá előírja, hogy a mozgáskorlátozottak szállítására kialakított járművek díjmentességét már törvény garantálja (2006/488.), ezért e kérdés szabályozására külön nem szükséges. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS