2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PNL-s és PD-s politikusokkal is voltak ügyletei Sztancsevnek

2007. március 29. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

Sztamen Sztancsev, a Nagy Zsolt informatikai és távközlési minisztert is érintő kémbotrány során ismertté vált bolgár üzletembernek nem csak RMDSZ-es és konzervatív párti politikusokkal volt kapcsolata – adta hírül ma a Gândul című napilap. A titkosszolgálatok által készített videofelvételek ugyanis azt bizonyítják, Sztancsev viszonylag magas beosztású demokrata és liberális politikusokkal is üzletelt vagy folyatott tárgyalásokat.

Egy ilyen felvétel mutat be egy olyan tárgyalást, amelyet a bolgár üzletember folytatott a Skoda autógyár egyik képviselőjével, s amelynek során a felek arról beszéltek, hogy a cseh gyártó részt venne a bukaresti főpolgármesteri hivatal által szervezett versenytárgyaláson, amelynek során 500 autóbuszt vásárolna a fővárosi közszállítási vállalat.

Ezt követően Sztancsev a Skoda több képviselőjével is tárgyalt, akikkel közösen ellátogatott a közszállítási vállalat székhelyére, ahol a csehek tájékoztatták cégjükről a vállalatvezetést.

Egyazon napon – a felvételek szerint – Sztancsev telefonon tárgyalt Kerekes Gáborral, az RMDSZ gazdasági ügyekért felelős ügyvezető alelnökével, aki szintén azon a napon közbenjárt, hogy a bolgár üzletember találkozhasson Ludovic Orbannal, a főváros liberális párti főpolgármester helyettesével. Ezen a főpolgármesteri hivatalban megszervezett megbeszélésen részt vettek a Skoda képviselői is.

Aznap, ugyanazon a helyszínen volt egy találkozó, amelyen részt vett Adriean Videanu főpolgármester, Sztancsev, Petrişor Gabriel Peiu, valamint Kerekes Gábor is. A felvételek szerint hárman azt ajánlották Videanunak, hogy kössön szerződést a Skodával autóbusz-beszállításra. (gândul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS