2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bizalmi index: Băsescu 41, Becali 39 százalék

2007. március 29. 17:30, utolsó frissítés: 17:31

Megkétszerezte a Nagy-Románia Párthoz (PRM) viszonyított népszerűségi indexét az Új Generáció Párt (PNG): míg Becaláiéknak 18 százalékra sikerült magukat feltornázniuk, Vadiméknak csupán 9 százalékuk van. Mindez az IMAS legutóbbi felméréséből derül ki.

A közvélemény-kutatás kiértékelése szerint, amennyiben a jövő héten választásokat tartanának, a D. A. Szövetség kapná a szavazatok 39 százalékát. A szociáldemokraták a választópolgárok 20 százalékának élvezik a bizalmát, őket követi a PNG, majd PRM. Rajtuk kívül még az RMDSZ jutna be a parlamentbe a maga 6 százalékával. Az 5 százalékos küszön alatt maradnak ugyanis a Theodor Stolojan vezette liberális demokraták, a konzervatívoknak csupán 2 százalékuk van, míg a PIN-nek alig 1 százaléka.

A politikusokba vetett bizalom terén változatlanul Traian Băsescu államfő a listavezető 41 százalékkal. Immár kezd az is megszokottá válni, hogy az államelnököt Gigi Becali követi, de ekkora népszerűsége soha nem volt: a lakosság 39 százaléka bízik benne. A harmadik 26 százalékkal Theodor Stolojan, őt 24-24 százalékkal Mona Muscă és Mircea Geoană követi. Călin Popescu-Tăriceanuban a lakosság 19 százaléka bízik.

A felmérést március 10-16. között készítették, a hibaküszöb 2,9 százalékos. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS