2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbély: remélem hétfőre megoldódik a politikai válság

2007. március 30. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Egyeztetések várhatóak a hét végén, amelyek nyomán Borbély László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke abban reménykedik, hogy hétfőre megoldódik a politikai válság, s jövő héten megtörténik a kormányátalakítás.

„Így is késésben vagyunk, nincs szükségünk politikai válságokra. Megmondtuk már tavaly, január elseje után le kell ülnünk, s meg kell néznünk, hogyan tovább. A D. A. Szövetség nem tudta megoldani a felmerült gondokat, s akkor csak két alternatíva marad: egy átalakított kormány, amelynek parlamenti támogatottsága kell hogy legyen, vagy pedig előrehozott választásokat kell kiírni. Az első variánst választottuk” – jelentette ki ma Marosvásárhelyen a területrendezési és középítkezési tárca nélküli miniszter.

Mint elmondta, az RMDSZ részvétele az átalakított kormányban azt feltételezi, hogy megmaradjon a szövetségnek a Markó Béla által betöltött miniszterelnök-helyettesi tisztség, illetve Borbély töltse majd be a regionális fejlesztési miniszteri tisztséget, amelybe átvinné jelenlegi területrendezési és középítkezési feladatköreit. Mint ismeretes, Borbély jelenlegi tisztsége több mint valószínű, hogy megszűnik a kormányátalakítás után, ugyanis a megbízott miniszteri tisztségeket úgy tűnik, fel fogják számolni.

„A többi tárcáról még tárgyalások folynak. Az RMDSZ-nek semmiképp nem lesz kevesebb képviselője a kormányban, mint eddig” – mondta Borbély. (newsin, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS