2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Végleges a kormánynévsor, de még nem nyilvános

2007. április 02. 11:19, utolsó frissítés: 12:23

Még ma délelőtt továbbítja a parlament két házelnökének a csupán liberális és RMDSZ-es politikusokból összeálló kormány névsorát Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő. Bár különféle források is úgy tudják, most már végleges a névsor, még nem hozták nyilvánosságra a kabinet új összetételét.

A NewsIn hírügynökség információi szerint az RMDSZ-nek marad a Markó Béla által betöltött miniszterelnök-helyettesi tisztség, Nagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter a helyén marad, Borbély László kapja meg a most alakuló regionális fejlesztési tárcát, míg Korodi Attila államtitkárból környezetvédelmi miniszter lesz.

Igaz, ez utóbbi tisztségre tegnap késő délután még Winkler Gyula külkereskedelmi tárca nélküli miniszter is esélyes volt a sajtós infók szerint. A mezőgazdasági tárca várományosaként emlegetik még Kelemen Atillát is. Annyi biztos, az RMDSZ-nek négy tisztség jut, Markó, Borbély és Nagy pozicíója pedig tutinak tűnik.

Ludovic Orban bukaresti főpolgármester-helyettesé lehet a szállítási tárca, Decebal Traian Remeşé a mezőgazdaság, Teodor Meleşcanué a védelmi tárca, Cristian Davidé a belügy. A külügyminiszteri tisztség várományosa változatlanul Adrian Cioroianu.

Úgy tűnik, a legnagyobb fejtöréssel a jövendőbeli igazságügyi miniszter nevesítése járt. A liberális pártból származó források szerint Tăriceanu Frunda György RMDSZ-es szenátort látta volna szívesen ebben a tisztségben, ám a vásárhelyi jogász elutasította volna ezt. Egyelőre e tisztség kapcsán csupán annyit lehet tudni, hogy egy jogi végzettségű személy kapja meg, aki nem bejáratott a politikában. (newsin, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS