2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csak őszig támogatná a kisebbségi kormányt a PSD?

2007. április 02. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

Hivatalosan benyújtotta a szenátus, illetve a képviselőház elnökének az új kormány névsorát Tăriceanu miniszterelnök. Ezután az alsó- és a felsőház állandó bizottsága dönt arról, mikorra ütemezik be a miniszterek szakbizottsági meghallgatását, és arról is, mikor lesz az új kabinetet elfogadó plenáris ülés.

A kormányból kiszorult Demokrata Párt tegnap a virágvasárnapra való tekintettel nem kommentálta a kormányfő bejelentését, miszerint kisebbségi kormányt alakít a PNL és az RMDSZ részvételével. A PD korábban úgy nyilatkozott, kivonulnak a kormány beiktatásáról döntő ülésről.

A PSD szintén ma tárgyal arról, milyen formában támogatja az új kabinetet. Cristian Diaconescu pártszóvivő bejelentése szerint az ellenzéki alakulat "azt fogja elemezni, mennyiben alkalmasak a miniszterek arra, hogy kimozdítsák a válságból az országot". A PSD vezető politikusai a kiszivárogtatott hírek szerint ideiglenes támogatásban gondolkodnak: nem kizárt, hogy csak az őszre halasztott EP-választásokig állnak a kisebbségi kormány mögé.

A feltételes támogatás fontosságát nyilvánosan Ioan Rus volt belügyminiszter hangoztatta, aki a párt kolozsvári frakciójának vezéregyénisége. A szociáldemokraták kolozsvári szárnyának erős fenntartásai vannak a kisebbségi kormánnyal szemben. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS