2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

11 minisztert már okézott a parlament – a külügyminisztert három órán át faggatta a szakbizottság

2007. április 03. 12:31, utolsó frissítés: 12:31

Hét minisztert már meghallgattak, és jelöltségüket megszavazták az illetékes parlamenti szakbizottságok. A mezőgazdasági miniszternek jelölt Decebal Traian Remeşt 23 igen mellett négy ellenszavazattak és három tartózkodás mellett fogadta el a szakbizottság.

A régiófejlesztés várományosa, Borbély László a 21 igen mellett hat ellneszavazatot és egy tartózkodást gyűjtött be; míg a védelmi miniszternek jelölt Teodor Meleşcanu 17 igen mellett öt nemet és két tartózkodást. 23 igennel az igazságügyi miniszternek szánt Tudor Chiuariu jelölését is okézta a szakbizottság, Korodi Attila környezetvédelmi miniszterjelölt 22 igent, hét ellenszavazatot és egy tartózkodást kapott.

A leghosszabb ideig Adrian Cioroianu jelenkortörténész, külügyminiszter-jelölt meghallgatása tartott, ami reggel 9-től majdnem délig húzódott. Végül a jelöltet 23 igennel, három ellenszavazat és két tartózkodás mellett fogadta el a szakbizottság. Tegnap már sikeresen vizsgázott Cristian David (belügy) Varujan Vosganian (pénzügy és gazdaság) Paul Păcuraru (munkaügy) és Cristian Adomniţei (oktatás).

Az új kormány beiktatásáról döntő plenáris ülés 15 órakor kezdődik a parlamentben, előtte a miniszterelnök a kormányprogramot ismerteti, ami elmondása szerint ugyanaz, mint amit a koalíciós kormány két évvel ezelőtt elfogadtatott. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS