2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tavaly 25%-os növekedést jegyzett a MOL Románia

2007. április 03. 13:20, utolsó frissítés: 13:20

A MOL Románia üzleti forgalma 2006-ban elérte az 524 millió eurót, ami 25% növekedést jelent a 2005-ös évben elért eredményhez képest. Az üzleti forgalom 80%-át az üzemanyag-eladások jelentették, míg a fennmaradó 20-%-ot a töltőállomások nyújtotta egyéb szolgáltatások adják.

Tavaly a cég piaci részesedése 14,4%-ra nőtt, ezzel a MOL a második a kiskereskedelmi üzemanyagpiacon. Az üzemanyageladások 26,3%-kal nőttek 2006-ban az elmúlt év hasonló időszakához képest a hálózat növekedésnek, illetve az egy kútra eső 13%-os eladásnövekedésnek köszönhetően. A boltok eladásai szintén nőttek, 24,4%-kal a 2005-ös évhez képest.

„Bebizonyítottuk, hogy stabil cég vagyunk, sikeresen integráltuk a román piacon felvásárolt töltőállomásokat, ugyanakkor folyamatosan, magabiztosan növekszünk, és erősítjük piaci pozíciónkat. Az idei szintén jó év lesz számunkra, tovább fogjuk növelni hálózatunkat és hatékonyabbá tesszük működését” – közölte Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

“A MOL Románia fő tevékenysége a kiskereskedelem, ezért idei stratégiánk a töltőállomás-hálózat bővítésére koncentrál, miközben továbbra is a hatékonyság növelését tartjuk szem előtt. A hálózat fejlesztése során a cél az ügyfelek számának növelése, épp ezért a kis- és közepes városokban szeretnénk erősíteni jelenlétünket, tekintve hogy a nagyobb városokat már lefedjük. Idén 12 millió eurós befektetéssel tovább növeljük a kutak számát zöldmezős vagy barnamezős beruházások révén – 8 töltőállomást nyitunk olyan helységekben, ahol eddig nem voltunk jelen. Az év végére, úgy tervezzük, hogy 129 töltőállomásból álló hálózatunk lesz” – tette hozzá Szalay Zsolt.


A MOL-csoport Közép-Kelet Európa vezető integrált olaj- és gázipari társasága 2006-ban 31%-kal növelte operacionális profitját, míg a nettó eredmény 35%-kal nőtt 331.4 milliárd Ft-ra (1,574.3 millió dollár), ami 86.5 milliárd forintos (410,9 millió dollár) növekedést jelent, ez elsősorban a meghatározó üzletek kiemelkedő üzleti teljesítményét és a gáztranzakció nyereségét tükrözi. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS