2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániában is terjeszkedik a lengyel Enterprise Investors kockázati tőkealap

2007. április 03. 13:24, utolsó frissítés: 13:24

Erősíti jelenlétét Kelet-Közép-Európában a lengyel Enterprise Investors kockázatitőke-befektetési csoport, Romániában is jelentős befektetéseket tervez. A befektetési társaság elsősorban a kiskereskedelemben, fogyasztási cikkek előállításában, pénzügyi szolgáltatásokban, a távközlésben, az informatikában, illetve a gyógyszeriparban tervez 20-60 millió euró közötti vállalat-felvásárlásokat.

A cég a közeljövőben Románián kívül Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Bulgáriában, Szlovákiában is a balti államokban tervez vásárlásokat, és vizsgálják az ukrajnai, illetve a horvátországi megjelenés lehetőségét is.

Az Enterprise Investors nemrégiben Déván vásárolta meg az építőiparban érdekelt Macon részvénytársaságot, 35 millió euróért.

A társaság, korábbi tájékoztatása szerint, az általa kezelt, 658 millió euró tőkével létrehozott Lengyel Vállalati Alap VI.-ból 50-75 millió eurót kíván befektetni Magyarországon, és megfelelő finanszírozási célpontok esetén az 50-75 millió eurós befektetés akár meg is duplázódhat.
Az Enterprise Investors főként közepes méretű vállalatok kivásárlását és fejlesztését akarja finanszírozni. Fő szabályuk, hogy csak olyan cégbe fektetnek, amelynek az éves árbevétele eléri a 30 millió eurót. A legkisebb invesztíció 20 millió euró.

A csoport által kezelt befektetési alapok eddig 878 millió eurót fektettek be 104 vállalatban: ebből 717 millió jutott lengyelországi, és 160 millió a térség nyolc vállalatára. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS