2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olcsóbb Magyarországon a kaja. Az aradiak kihasználják

2007. április 03. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

Nagy számban utaznak át ezekben a napokban az aradiak és az Arad megyeiek a határ magyar oldalára, hogy Makón, Szegeden vagy Békéscsabán vásároljanak jobb és olcsóbb élelmiszereket - írta keddi számában a România Liberă.

A lap szerint Arad megyéből sokan utaznak át Magyarországra, hogy a határ közeli városokban lévő nagyáruházakban (főleg Cora és Tesco) a sokszor hetven százalékos árleszállításnak is köszönhetően olcsóbb és jobb minőségű árut vásárolhassanak.

A lap megszólaltat egy vásárlót, aki elmondja: családjával együtt mintegy száz eurót spórolt annak köszönhetően, hogy egy magyarországi bevásárlóközpontban és nem otthon vásárolt be. Az aradiak magyar területen állítólag fele annyiért juthatnak tojáshoz, kalácshoz, margarinhoz vagy vajhoz, mint saját városukban.

Virágvasárnap előtt például Aradon 0,3-0,35 lejért vehettek tojást, a Nagyhét elején viszont 0,4-0,5 lejre ugrott fel az ár. A magyar áruházakban viszont (forintról átszámítva) tartósan 0,2 lejbe került a tojás. Míg a sonka kilója Aradon 15 lejbe kerül, addig a magyar élelmiszer-áruházakban mindössze 7-9 lej - olvasható a lapban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS