2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbély: a középítkezés és a területfejlesztés szorosan összefügg mindazzal, ami regionális fejlesztést jelent

2007. április 05. 11:56, utolsó frissítés: 11:56

„Fontos, hogy egyetlen tárca irányítja majd a középítkezési, regionális fejlesztési, területrendezési kérdéseket, hiszen ezek az önkormányzatokat érintik” – hangsúlyozta tegnapi bukaresti sajtóértekezletén az Integrációs Minisztérium átalakítása után létrehozandó Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium vezetője.

Borbély László szerint a szakmai érvek voltak a döntőek abban, hogy személye révén a regionális fejlesztési minisztérium az RMDSZ-nek jutott. „Örvendek annak, hogy be tudtuk bizonyítani: az általam felügyelt ágazatok – a középítkezés és a területfejlesztés – szorosan összefüggnek mindazzal, amit a regionális fejlesztés jelent. Logikus döntés született” – mondta a miniszter célkitűzései közül kiemelve a lakásépítést és a vidéki infrastruktúrafejlesztéssel kapcsolatos eddigi programok folytatását, valamint további új programok indítását.

Az új programok közül Borbély László az 50 ezer lakos alatti városok ivóvízhálózatának kiépítését, valamint 70 úszómedence megépítését célzó terveket említette meg.

„Prioritás lesz összehangolni a regionális terveket az ágazati elképzelésekkel, hiszen az Európai Bizottság felfüggesztette Románia három operatív programját. Ezek közül egyik régiófejlesztésre, a másik szállításügyi fejlesztésre, a harmadik pedig a versenyképesség növelésére vonatkozott. Elsődleges fontosságú az új területfejlesztési koncepció kidolgozása, illetve az EU-s operatív programok összehangolása. Ezen kívül több regionális programra lesz szükség” – mondta Borbély László. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS