2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Negyven millió lejből pályázhatnak idéntől az új cégek, KKV-k

2007. április 05. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Negyven millió lejes összegkeretből pályázhatnak ezentúl az újonnan létesített vállalkozások, valamint a kis- és középvállalkozások.
Ennek a folyamatnak az elkezdéséről a héten írt alá partnerségi megállapodást a Kis- és Középvállalkozások Országos Szövetsége (ANIMMC) tíz nagyobb pénzintézettel.

A BCR, a BRD, az OTP, CEC, Transilvania, Libra, Carpatica, Leumi, Romexterra és Credit Europe bankokkal kötött szerződés értelmében a támogatás tárgyi és nem anyagi jellegû eszközök vásárlására, a beruházási terv megvalósításához szükséges tárgyi eszközök építésére, átépítésére, kiterjesztésére vagy korszerûsítésére fordítható.

Csáka József, az ANIMMC elnöke elmondta, a cél az volt, hogy csökkentsék a bürokráciát, és lerövidítsék a projektek beindításához szükséges időt. Nem elhanyagolandó szempont volt az sem, hogy a vállalkozók nem egy általunk kiválasztott bankkal lesznek kötelesek dolgozni, hanem az esetek 90 százalékában azzal a pénzintézettel, amellyel már üzleti kapcsolatban vannak.

A nagy érdeklődés miatt idéntől jelentősebb összeg áll rendelkezésre: míg 2005-ben összesen százmilliárd régi lejt lehetett megpályázni, ez 40 millió új lejre nőtt. Ezzel egy időben gyarapodott a támogatásban részesült cégek száma is: míg két évvel ezelőtt 312 igénylő közül 121-et bíráltak el kedvezően, 2006-ban a 807-bõl 503-nak adtak pozitív választ, melyek közül 249-en már meg is kapták a támogatást.

„Az idén ebben a fejlesztési programban legtöbb 50 ezer eurós vissza nem térítendõ támogatást nyújtunk, kizárólag termelõ jellegû tevékenységre, vagyis szolgáltatási és kereskedelmi jellegû pályázatok nem vehetnek részt ebben” – mondta Csáka, hozzátéve: összesen mintegy 265 vállalkozást fognak támogatni ebbõl a 40 millió lejes alapból. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS