2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román bűnbandákra sújtottak le Olaszországban

2007. április 05. 16:34, utolsó frissítés: 16:34

Az olasz rendőrség kéthónapi művelete eredményeként számos román bűnelkövetőt is elfogtak Olaszországban - közölték csütörtökön rendőrségi források.

Az akció során 130 személyt, köztük 102 román állampolgárt vettek őrizetbe. Az olasz rendőrség emellett 338 személy, köztük 310 román ellen tett feljelentést az igazságügyi szerveknél. A többiek albánok, illetve olasz állampolgárok. Az olasz biztonsági szervek nagy mennyiségű fegyvert és pénzt is lefoglaltak.

A bűnszövetkezetek tevékenysége több észak-itáliai városra, Torinóra, Bolognára, Perugiára, Padovára és Veronára terjedt ki. Tagjai főként prostituálthálózat működtetésével, embercsempészettel és illegális bevándorlás megszervezésével foglalkoztak.

Az olasz belügyi szervek decemberben kezdeményezték a román féllel való együttműködést, és ennek nyomán Romániában is letartóztattak egy körözött olasz alvilági figurát, akit hazájából szökött Keletre. A dél-olaszországi Leccéből való Antonio Castantinit Olaszországban 21 évi szabadságvesztésre ítélték klánok közötti leszámolás közben elkövetett emberölés miatt. A román rendőrök Craiovában fogták el.

Az Olaszországban élő külföldi kolóniák legnépesebbike a román. A hivatalos olasz statisztikai intézet adatai alapján 2005 végén 271 ezer román állampolgár élt Olaszországban, de számuk a Caritas katolikus karitatív szervezet becslése szerint a valóságban elérheti a 400 ezret is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS