2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem nőnek az adók és illetékek, ígéri Vosganian

2007. április 10. 14:19, utolsó frissítés: 14:19

Nem módosul az adók és illetékek szintje – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Varujan Vosganian, az egybeolvasztott Gazdasági és Pénzügyminisztérium vezetője. Döntését azzal indokolta, hogy ezáltal kiszámítható és stabil lesz a rendszer. Mint hangsúlyozta, az általa vezetett tárca egyik prioritása az adók és illetékek befizetési körülményeinek javítása.

Vosganian továbbá azzal a javaslattal rukkolt elő, hogy legyen egy 60 napos átmeneti időszak a két minisztérium összevonásából létrejött új tárca megszervezésére. Az intézmény vezetését a két egyesült minisztérium összesen hét államtitkára fogja ellátni – derült ki, ám az új tárcának két főtitkársága lesz, s a létező igazgatóságok úgy fognak működni, mint eddig.

„A pénzügyi és gazdasági minisztérium egybeolvasztása nem feltételez elbocsátásokat, bár lesznek olyan osztályok, amelyek egymásra tevődnek. Ez utóbbi problémát meg kell oldanunk” - mondta Varujan Vosganian. Rámutatott, az átmeneti időszak alatt megmarad valamennyi államtitkári tisztség, de arra nem tudott választ adni, hogy a demokrata párti Cosmin Popescu gazdasági államtitkár helyét ki fogja átvenni. Vosganian szerint ez a döntés miniszterelnökre hárul. (mediafax/cotidianul online)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS