2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Voiculescu kész beperelni a DNA elnökét

2007. április 10. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

Jövő héten bepereli Daniel Morart, az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) vezetőjét Dan Voiculescu. A konzervatív pártelnök ezt mai sajtótájékoztatóján jelentette be, közölve, szerinte Morar visszaélt hivatali beosztásával. Voiciulescu szerint ez a büntető törvénykönyv 246-os cikkelyének előírásai szerint Morar 3 évig terjedő börtönnel büntethető.

Mint ismeretes, a DNA egy héttel ezelőtt bűnvádi kivizsgálást indított Dan Voiculescu konzervatív pártelnök, lánya Camelia Voiculescu , valamint George Copos üzletember ellen pénzmosás és hamisítás gyanújával.

A PC elnöke ma azt is kijelentette, levélben fogja kérni Emilian Evát, az ügyével megbízott ügyészt, hogy sürgesse az ügy megoldását. „Nem áll szándékomban heteket, éveket élni azzal a bélyeggel, hogy gyanúsított, mert nem lehetek gyanúsított”, emelte ki a pártelnök. Közölte, ma reggel telefonon hívta Daniel Morart és Emilian Eva, valamint Doru Ţuluşi ügyészeket, hogy jelezze, áll a rendelkezésükre, ám egyikük sem volt elérhető. (mediafax/gândul online)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS