2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A verespataki beruházó kitüntetésének felülvizsgálatát ígéri az osztrák házelnök

2007. április 11. 10:12, utolsó frissítés: 10:14

A verespataki beruházó kitüntetésének felülvizsgálatát ígérte meg Barbara Prammer osztrák házelnökasszony abban a válaszban, amelyet Hegyi Gyula (MSZP) európai parlamenti képviselő levelére adott.

A osztrák politikus korábban a bécsi parlament épületében kitüntetést adott át a súlyos környezetvédelmi aggályokat felvető verespataki beruházást jegyző aranybányacég, a Gabriel Resources elnökének, Allan Hillnek. Hegyi Gyula említett levelében botrányosnak nevezte a döntést.

Válaszában Prammer megígérte, hogy a díjat odaítélő zsűri egy héten belül, április közepén felülvizsgálja a döntést - tájékoztatta az MTI-t kedden a magyar képviselő. Hegyi Gyula jelezte azt is: konzultációt kezdeményez az Európai Parlament osztrák szocialista képviselőivel a Rába-szennyezés és a Szentgotthárd határába tervezett szemétégető ügyében.

"Kívánatos lenne, ha a környezetvédelemben oly aktív osztrák politikusok saját országukban is képviselnék azokat az értékeket, amelyeket másoktól megkövetelnek" - fogalmazott a magyar képviselő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS