2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 7600 román állampolgár ül külföldi börtönben vagy zárkában

2007. április 11. 11:33, utolsó frissítés: 12:12

Több mint 7600 román állampolgár van külföldön előzetes letartóztatásban vagy börtönben – derül ki a külügyminisztérium legfrissebb statisztikáiból. A számadat azonban nem tükrözi teljes mértékben a valóságot, ugyanis csak azoknak a gyanúsítottaknak és elítélteknek a helyzetét adja vissza, akik beleegyeztek, hogy bűncselekményeikről értesítsék az illető országban működő román nagykövetséget.

Az összesen 7639 szabadságvesztettből a legtöbben, 3194-en Olaszországban kerültek börtönbe vagy zárkába, majd Spanyolország (2102) következik. Máshol az elítéltek vagy ítéletre várók száma már jóval alacsonyabb: 300-nál többen vannak Franciaországban, Belgiumban, illetve az Amerikai Egyesült Államokban. Szintén számottevő a román fogva tartottak száma Magyarországon, Ausztriában és Németországban.

Román állampolgárságú bűnözők vagy gyanúsítottak akadnak azonabn olyan egzotikus államokban is, mint Kuba, Thaiföld, de Vietnámban vagy Pakisztánban fogva tartott románokról is tud a külügy. (mediafax/news.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS