2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: a megbékélés kizárva!

2007. április 12. 10:12, utolsó frissítés: 2007. április 13. 14:40

Ameddig a kormányfő az "oligarchák befolyásától" függ, addig nincs lehetőség a megbékélésre – közölte Traian Băsescu elnök egy interjúban, melyet pénteken jelentet meg a Cotidianul napilap. Az államfő arról is beszélt, elnöki kötelességének látja továbbra is megjelenni a kormány ülésein, amennyiben van kritikai mondanivalója.

"Azt hiszem, két, olykor merőben ellentétes irányzat képviselői vagyunk. Én a kormánnyal és a miniszterelnökkel való kapcsolatban az állam gyors modernizációját szerettem volna, de egy olyan kormányfő került elém, aki az oligarchák befolyásától függ; és ebből az egyenletből nem jöhet ki megbékélés" – fejtegette Băsescu.

"Választhatjuk az oligarchiák befolyásolta kapitalizmus irányát is, ami azt jelenti, hogy a pénzügyi erőforrások és a politikai döntéshozatal azok köré összpontosul, akiknek pénzük van, és nem azok köré, akik szavaznak; vagy a másik lehetőség, hogy elindítjuk az átmenet nyomán kialakult oligarchia leválasztását a politikai életről, hogy foglalkozzanak a maguk dolgával, az üzlettel" – jelentette ki az államfő.

Băsescu elmondta: világos, hogy az ő célja "az átmenet oligarchiája", illetve a politikai döntéshozatal, a kormányalakítás és a törvényalkotás szétválasztása. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS