2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Támogatja az állam a dohányzásról leszokni vágyókat

2007. április 16. 11:34, utolsó frissítés: 11:35

Az egészségügyi tárca pénzalapot különít el, amelyből támogatni fogja azokat a dohányzókat, akik le szeretnének szokni szenvedélyükről. Májustól kezdődően a lemondani vágyóknak ingyenes kezelésben és tanácsadásban lesz részük.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a kormány azáltal is megpróbálja visszaszorítani a dohányzók számát, hogy 2008. július elsejétől elrettentő példákat fognak illusztrálni a cigis dobozok.

Emellett, uniós késztetésre, a kormány próbálja leszűkíteni azt a teret is, ahol szabadon rá lehet gyújtani. A munkahelyekről immár kitiltották a cigizést, s kocsmákban és vendéglőkben is csökkentették a dohányzó helyeket, s több helyről ki is tiltották a cigiseket.

Romániában egyébként az uniós átlagnál jóval többen dohányoznak: a 25-44 év közötti lakosság közel fele cigizik, s még súlyosabb, hogy egyre több fiatal szokik rá a dohányzásra.

Az Egészségügyi Világszervezet statisztikai adatai pedig évről évre nagyobb kockázatról számolnak be, legutóbbi kimutatásuk szerint világszerte percenként hat személy hal meg a dohányzás miatt. Továbbá minden négy cigisből egy a dohányzás miatt hal meg. Csak Romániában évente 30 ezren halnak meg a cigi miatt. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS