2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Becali és Guşă indulna az előrehozott elnökválasztáson

2007. április 16. 18:07, utolsó frissítés: 23:36

Több politikus is jelezte, hogy indulna az előre hozott elnökválasztáson Traian Băsescu elnök hivatalból való felfüggesztése esetén. Elsőként Gigi Becali jelentette be, hogy bár reméli, nem nem kerül rá sor, szükség esetén jelöltetné magát.

A France Press-nek adott interjújában elmondta, „Isten akaratából” lett politikus, hogy megmentse népét. A populista Gigi Becali Románia megmentője szeretne lenni című francia hírügynökségi anyagban az Új Generáció Pártjának vezetője azt nyilatkozta, „viselni fogja a keresztet”, hogy jót tehessen a környezetével, hiszen ezt jelenti a politika, segíteni az embereken.

A szélsőségességességéről elhíresült Becali bejelentette, nincs semmi baja sem a homoszexuálisokkal, sem a cigányokkal. A vádra, hogy vagyonát nem éppen tisztességes módon szerezte, azt válaszolta, soha nem indítottak ellene bűnvádi eljárást, és csak a rossz nyelvek beszélik ennek az ellenkezőjét. Becali egyúttal kedvenc politikusának, Nicolas Sarkozynek is üzent: „Ha egyszer találkozom vele, megmondom neki, hogy ő is Istentől kapta a hatalmát, és nem kellene hátat fordítania Romániának”.

Becali után Cozmin Guşă, a Nemzeti Kezdeményezés Pártjának vezetője is bejelentette, hogy készen áll a megmérettetésre az elnöki tisztségért abban az esetben, ha Traian Băsescu lemond. Guşă azt mondja, hogy jobb elnök lenne, mint a mostani államfő, és reméli, a Nemzeti Liberális Párt tagjai Băsescu menesztésére szavaznak.

A Konzervatív Párt főtitkárhelyettese, Codrin Ştefănescu is bejelentette, hogy a párt Politikai Bürója Dan Voiculescut indítványozta az előrehozott választásokon elnökjelöltnek, ellentmondva ezzel éppen az érintettnek. Codrin Ştefănescu szerint a konzervatívok soha nem mondták, hogy ne lenne az elnöki pozícióra alkalmas párttagjuk.

Ezzel Dan Voiculescut cáfolta meg, aki kevéssel előtte, pénteken nyilatkozta Vasluiban, hogy az előrehozott választások esetén a konzervatívoknak nem lenne saját jelöltje, hanem a pártpolitikának megfelelően egy másik párt jelöltjét támogatnák. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS