2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

EP-támogatás Böjte Csabának, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének

2007. április 18. 10:49, utolsó frissítés: 10:49

Európai parlamenti képviselők meghívására Brüsszelben tartózkodik Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője; mint egyik meghívója, Olajos Péter (MDF) EP-képviselő jelezte, a látogatás célja az erkölcsi és anyagi támogatás biztosítása az Alapítvány számára.

Gál Kinga (Fidesz-MPSZ) képviselő asszony kiemelte, hogy Böjte Csaba találkozása a brüsszeli katolikus szervezetekkel várhatóan elősegíti az alapítvány további eredményes működését.

Böjte Csaba a magyar néppárti EP-delegációnak három, egymásra épülő erdélyi programról számolt be. Az első megelőzés jelleggel a bajba jutott nagycsaládosokat segíti. A második az iskolaház program, melynek keretében közel 40 napközi otthont hoztak létre. A harmadik programba tartoznak a gyermekotthonok, ahová a szülők kérésére helyezik el a gyerekeket.

14 központban, 700 gyermeknek nyújtanak így szállást a ferences testvérek. Böjte Csaba ferences szerzetes örömmel számolt be arról, hogy szombaton Csobánkán kerül sor az első magyarországi gyermekotthon ünnepélyes átvétele.

Az EP-delegáció szerdán jótékonysági koncertet szervez a Dévai Szent Ferenc Árvaház javára a brüsszeli Magyar Házban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS