2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mircea Geoană visszavág

2007. április 18. 16:54, utolsó frissítés: 2007. április 19. 10:24

Alig egy nappal azt követően, hogy az Alkotmánybíróság látszólag megsemmisítette a szociáldemokraták államfőellenes vádjainak valóságalapját, Mircea Geoană PSD-elnök visszavágott. Mai sajtótájékoztatóján a szociáldemokrata politikus azzal vádolta meg Traian Băsescu államelnököt, hogy a titkosszolgálatokat, a SRI-t és SIE-t egyaránt befogta, hogy kompromittáló információkat gyűjtsenek a taláros testület tagjairól.

S mintegy bizonyítva, hogy nem blöfföl, a PSD-elnök két papírt is bemutatott, amelyeket állítása szerint Florian Coldea, a SRI aligazgatója írt, s amely szerinte bizonyíték az államfő felkérésére. A cetliken azonban nem szerepel sem aláírás, sem dátum, és az állítólagos feljegyzések nem is az alkotmánybíróság fejléces papírjára készültek. Ezért Geoană grafológiai szakértői vizsgálatot kért.A PSD-elnök által bemutatott papírok egyikén szerepel Ion Predescu, Nicolae Cochinescu és Aspazia Cojocaru alkotmánybírák neve, ezt követően pedig mindegyikük feltételezett dossziéjáról néhány adat.

Geoană kérte Băsescu és a SRI-elnök lemondását.

Tovább bonyolítja a bejelentést, hogy a sajtótájékoztató alatt felröppent a hír, miszerint George Maior SRI-elnök le is mondott. Egyelőre még azonban nem tudni, igaz-e a hír, a titkosszolgálat sajtóosztálya meg sem erősítette, s nem is cáfolta azt.

A SIE pedig máris cáfolta a szociáldemokrata pártelnök vádjait. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS