2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Este újból szólni fog a néphez Băsescu

2007. április 19. 10:54, utolsó frissítés: 10:54

A Cotroceni-palota sajtóosztályának közlése szerint az államfő este ismét élő adásban kívánja kommentálni a felfüggesztése körüli történéseket. Elképzelhető, hogy amennyiben a parlament valóban a menesztésére szavaz, Băsescu ezt az alkalmat használja ki arra, hogy bejelentse lemondását. A közlemény szerint az államfő az irodájából követi a parlamentben zajló vitát.

Az elnök tanácsosai arra készülnek, hogy mind benyújtják lemondásukat, amennyiben Traian Băsescu távozásra kényszerül. Így az államfői jogköröket ideiglenesen átvevő szenátusi házelnöknek, Nicolae Văcăroiunak tanácsadói csapatot is ki kell majd neveznie.

Különben Băsescu tanácsadói csapata alig több mint két év alatt teljesen kicserélődött: Andrei Pleşu művészetfilozófus, lapkiadó és volt külügyminiszter egészségügyi okokra hivatkozva távozott, de kiszállt Renate Weber jogász, a Nyílt Társadalomért Alapítvány volt igazgatója is. Teodor Stolojan azért mondott le, hogy a PNL szakadárjaiból pártot szervezzen. Legutóbb Adriana Săftoiu, az elnök legbizalmasabb tanácsadója – és egyben szóvivője – mondott le. Săftoiu nyolc évig dolgozott Băsescu mellett. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS