2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boc: ma volt a romániai demokrácia legsötétebb napja

2007. április 19. 17:43, utolsó frissítés: 17:43

A "PNL-PSD koalíció" semmibe vette a törvényes előírások szellemét és az alkotmánybíróság véleményét – így értékelte a mai döntést Emil Boc, a Demokrata Párt elnöke, aki arra hivatkozott, hogy az államfőt a szavazópolgárok választották meg, és nem a parlament.

Az alkotmányjogot oktató Boc arra nem tért ki, hogy a parlamentnek ezzel együtt az alaptörvény lehetőséget biztosít az államfő elmozdítására. Újságírók kérdésére viszont pontosított: a döntést nem jogi alapon kifogásolja, mert a Băsescu-ellenes szövetkezés betartotta az előírt procedúrát.

Politikai értelemben viszont "merénylet volt a mai döntés", fejtette ki a PD elnöke, aki szerint az 1989 utáni alkotmányos demokrácia, a jogállam a mai nappal a mélypontra került Romániában. Az államfőt Emil Boc értelmezése szerint azért kellett elmozdítani, mert fel akarta számolni "az a mérgező rendszert", melyben a "big business érdekei felülírják a közérdeket". A demokratákat azért szorították ki a kormányból, mert kényelmetlenek voltak, mondta Boc, közölve: Tăriceanu kormányfő és a PNL elárulta a PNL-PD pártszövetség 2004-es választóközönségét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS