2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét a higgadt államférfi szerepét játszotta Tăriceanu

2007. április 19. 20:47, utolsó frissítés: 20:47

Az utóbbi két évben megosztottá vált a romániai közélet, pedig az ország csak akkor lehet sikeres, ha sikerül egy közös projektet felvállalni – reagált Băsescu elnök Egyetem téri mondanivalójára Tăriceanu miniszterelnök a kormánypalota sajtótájékoztatók céljára berendezett terméből.

Az állampolgárok minden bizonnyal inkább képesek a párbeszédre, mint a politikusok – nyilatkozta a kormányfő, kihasználva az alkalmat, hogy a nép körében érzelmi szálakat megpendítő Băsescuval szemben higgadt, józan, az észérvekre apelláló államférfiként tűnjék fel. Kora délutáni, az államfőt lemondási ígéretére emlékeztető beszédéhez képest az esti nyilatkozat visszafogott volt.

"A kormánynak és a parlamentnek a kötelessége végetvetni ellek az állapotnak", magyarázta a kormányfő, kifejtve, hogy meggyőződése, a választókat jobban érdekli az infrastruktúra állapota, az egészségügy vagy az oktatás helyzete, mint a politikai viszálykodás. A kormányfő szerint mivel Románia "igazi jogállam", az intézmények képesek lesznek kezelni a jelenlegi kényes helyzetet, márcsak azért is, mert nem Románia az egyetlen uniós tagállam, mely hasonló gondokkal küszködik.

"Az utcára kivitt konfliktusok semmit sem oldanak meg", nyilatkozta Tăriceanu, azt is elmondva, hogy az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso telefonon érdeklődött a romániai belpolitikai válság iránt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS